מתכון

פיצה ים-יבשה

דצמבר 2018
1 דירוגים
פיצה ים- יבשה של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטייליניג: אנטולי מיכאלו
פיצה ים- יבשה של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטייליניג: אנטולי מיכאלו

השף שמוליק בן חמו מגיש מתכון איטלקי להכנת פיצה ביתית עם סרדינים וגבינת פטה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ל-2 תבניות פיצה ביתיות

לבצק פיצה

לרוטב עגבניות

ל-2 תבניות פיצה ביתיות

לבצק פיצה

לרוטב עגבניות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

בצק

1

באופן ידני: מנפים את כל החומרים היבשים בקערה או על גבי משטח עבודה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הנוזלים והשמרים. מעבדים את התערובת וממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד קבלת בצק חלק וגמיש.

2

אפשרות נוספת להכנת הבצק היא במיקסר עם וו לישה: מאחדים את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים מים בהדרגה עד קבלת בצק. מוסיפים שמן ומערבבים במיקסר כ-10 דקות במהירות נמוכה.

3

מניחים את הבצק בקערה בטמפרטורת החדר. עוטפים את הקערה בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את נפחו.

רוטב עגבניות

4

מאדים את השום עם שמן הזית בסיר רחב, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים חצי שעה עד ריכוך מלא. מוסיפים את עלי האורגנו הטריים ואת עלי הבזיליקום. מבשלים עוד 10 דקות וטוחנים למחית לא מאוד חלקה בעזרת בלנדר מוט. מקררים.

הרכבת המנה

5

מרדדים בעדינות בעזרת כריות האצבעות את בצק הפיצה התפוח לצורת התבנית ומורחים עליו מעט רוטב. "קורעים" 2 כדורי מוצרלה על כל תבנית לקרעים בגודל כדור פינג פונג ומעליהם מסדרים את הסרדינים, גבינת הפטה המפוררת וזיתי הקלמטה (לא יותר מדי).

6

מחממים תנור לחום גבוה של 220-240 מעלות. מניחים את התבנית על החלק התחתון של התנור למשך 7 דקות לקבלת בצק קראסט.

7

מעלים את התבנית למרכז התנור להמשך אפייה ל-10-12 דקות. מומלץ לפזר עלי ארוגולה רעננים להגשת הפיצה.