מתכון

פירות יבשים ממולאים טלה

אוגוסט 2020
  • פירות יבשים ממולאים טלה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.
    פירות יבשים ממולאים טלה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.
  • פירות יבשים ממולאים טלה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.
    פירות יבשים ממולאים טלה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.

בפרס, פירות יבשים היו מוגשים בכל מיני צורות לשולחן החג בערב ראש השנה - הם היו יקרים וסימלו שפע שאותו מזמנים לשנה החדשה

אני אוהבת את הטעם של הפירות היבשים, המתיקות שלהם משתלבת נהדר עם בשר לכן אני ממלאת וצולה אותם. זה דורש טיפה סבלנות אבל זה מתגמל מאוד ויוצק משמעות חדשה לברכת השפע – שפע של תשומת לב ורצון להעניק. אפשר להכין יום מראש ולחמם לפני הארוחה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים מילוי וממלאים את הפירות

1

משמנים תבנית עגולה. מערבבים את כל מרכיבי המילוי ולשים היטב לאיחוד. ממלאים את הפירות בכמות יפה מהתערובת כך שהמלית תבצבץ מעט החוצה. מסדרים את הפירות הממולאים בתבנית עגולה זה לצד זה במעגלים הולכים וקטנים, מדפנות התבנית כלפי המרכז.

מכינים את הרוטב וצולים

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. שמים בצל ושמן זית בסיר קטן, מטגנים כ־8 דקות מעל להבה בינונית עד שהבצל מתחיל להשחים, מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־3 דקות. יוצקים את הרוטב על הפירות הממולאים ומכניסים לתנור לשעה.