זה הפלאפל המקורי, כפי שמכינים אותו במצרים, שם מכנים אותו בשם "טעמייה"
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
אופן ההכנה
1
משרים את הפולים במים 24 שעות, מייבשים היטב.
2
במעבד מזון מרסקים תחילה את עשבי התיבול והשום, מוסיפים את הפול ומעבדים למחית חלקה. מתבלים, מוסיפים סודה לשתיה ומעבדים עד להתגבשות העיסה לגוש. משהים את התערובת למשך שעה.
3
בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני.
4
יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומטגנים עד לגוון זהוב. הופכים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
אפשר לצפות את כדורי הפלאפל בזרעי שומשום ממש לפני הטיגון.