מתכון

פלאפל מצרי

זה הפלאפל המקורי, כפי שמכינים אותו במצרים, שם מכנים אותו בשם "טעמייה"

36,893 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פלאפל מצרי. צילום: מיכל רביבו, יואב לף
פלאפל מצרי. צילום: מיכל רביבו, יואב לף

זה הפלאפל המקורי, כפי שמכינים אותו במצרים, שם מכנים אותו בשם "טעמייה"

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

אופן ההכנה

1

משרים את הפולים במים 24 שעות, מייבשים היטב.

2

במעבד מזון מרסקים תחילה את עשבי התיבול והשום, מוסיפים את הפול ומעבדים למחית חלקה. מתבלים, מוסיפים סודה לשתיה ומעבדים עד להתגבשות העיסה לגוש. משהים את התערובת למשך שעה.

3

בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני.

4

יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומטגנים עד לגוון זהוב. הופכים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

לגיוון:
אפשר לצפות את כדורי הפלאפל בזרעי שומשום ממש לפני הטיגון.