מתכון

פלצעלך – לחמניות בצל ופרג

ינואר 2019
8 דירוגים
פלעצלך: לחמניות בצל ופרג פולניות של מנסורה. צילום: רן בירן
פלעצלך: לחמניות בצל ופרג פולניות של מנסורה. צילום: רן בירן

פלצעלך, לחמניות עם טופינג של בצל ופרג, הם מהמאפים הפולניים האהובים ביותר. השפים של מנסורה משתפים את הגרסה שלהם

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

לטופינג:

לבצק:

לטופינג:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

במיקסר עם וו לישה מעבדים כל חומרי הבצק, מלבד מים. מזלפים מים תוך כדי לישה בהדרגה וממתינים שיתגבש בצק. ממשיכים את פעולת המיקסר למשך 5 דקות.

הכנת פלעצלך במסעדת מנסורה. צילום: רן בירן

2

מחלקים את הבצק ליחידות במשקל כ־50 גרם (20־25 סך הכל), מכדררים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לוחצים עם כרית כף היד על כל כדור כדי ליצור גומה. עוטפים את התבנית בניילון נצמד, ומתפיחים במשך שעה.

הכנת פלעצלך במסעדת מנסורה. צילום: רן בירן

3

מחממים תנור ל־150 מעלות. בקערה מתבלים את הבצל הקצוץ בפרג, סומאק, מלח, ושמן זית.

הכנת פלעצלך במסעדת מנסורה. צילום: רן בירן

4

מניחים כחצי כפית בגומה במרכז כל כדור בצק (אם אוהבים, אפשר להכין כמות גדולה יותר של הטופינג, ולשים יותר על כל לחמנייה).

הכנת פלעצלך במסעדת מנסורה. צילום: רן בירן

5

אופים את הכדורים במשך 12 דקות.

פלעצלך: לחמניות בצל ופרג פולניות של מנסורה. צילום: רן בירן