מתכון

פנקוטה יוגורט לימונית עם רוטב תותים ועוגיות שקדים

מרץ 2016
פנקוטה יוגורט לימונית עם רוטב תותים ועוגיות שקדים. צילום: ליאת פז | הפקה: מיכל ארז
פנקוטה יוגורט לימונית עם רוטב תותים ועוגיות שקדים. צילום: ליאת פז | הפקה: מיכל ארז

אפשר להגיש את הפנקוטה גם עם רוטב של רוברב: מחליפים את התותים ברוברב פרוס

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ תותים:

לעוגיות:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

בסיר מחממים את השמנת עם עשבי התיבול וקליפת לימון. כשהשמנת רותחת מסירים מהכיריים ומוסיפים ג'לטין. מוציאים את עשבי התיבול וממתיקים בדבש.

2

מוסיפים את היוגורט ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מוזגים לכוסות הגשה ומצננים במקרר.

מכינים את הסירופ

3

: בסיר מרתיחים סירופ סוכר עם תותים למשך שתי דקות, עד שהתותים מתרככים. מסירים מהכיריים ומוסיפים ג'לטין. כשהנוזל מגיע לטמפרטורת החדר יוצקים אותו על הפנקוטה (חשוב להקפיד שהפנקוטה תהיה קרה ויציבה)

מכינים עוגיות שקדים

4

: בקערה מערבבים היטב את החומרים בעזרת מזלג (לא מקציפים את החלבונים) ומשהים עשר דקות.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

על תבנית מרופדת בנייר אפיה מעצבים עוגיות בקוטר כוס ההגשה. אופים עד להשחמה. העוגיות מתקשות כשהן מתקררות.

ממש לפני ההגשה

7

: מסדרים את העוגיה על גבי הפנקוטה.