מתכון

פנקייק מרוקאי – בג'רייר / חרינגו

אוגוסט 2019
4 דירוגים
בג'רייר/ חרינגו - פנקייק מרוקאי של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
בג'רייר/ חרינגו - פנקייק מרוקאי של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

מדובר במעין פנקייק גדול בעל מראה מחורר, הדומה מאוד ללחוח התימני

בבתים מרוקאים נהוג להגיש אותו עם דבש וחמאה, אך טעמו הניטרלי הופך אותו למתאים גם לממרחים מלוחים או לטבילה בתבשילים עתירי רוטב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה. מכסים ומניחים בצד ל-30 דקות עד שהתערובת סמיכה ומופיעות בה בועות.

קולים

2

מחממים מחבת יבשה, יוצקים כ- 1/2 מצקת ( 1/4 כוס) מהבלילה ומטגנים עד שהחרינגו נעשה מחורר ופני השטח נראים יבשים. אין צורך להפוך. חוזרים על הפעולה עם כל הבלילה ועורמים את החרינגו זה על זה. מגישים כל חרינגו עם קוביית חמאה ודבש.