מתכון

פסטה עם בוטרגה, קליפת לימון וצ'ילי

3 דירוגים
פסטה עם בוטרגה, קליפת לימון וצ'ילי של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פסטה עם בוטרגה, קליפת לימון וצ'ילי של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

טעמה של הבוטרגה דומיננטי ועמוק, כך שמלבד תיבול (הכי חשוב לימון) אין צורך בעוד מרכיבים

הבוטרגה היא חומר גלם אופייני לסרדיניה, יוון, תוניס וטורקיה. מדובר בביצי בורי משומרות במלח, מיובשות בשמש ונתונות בתוך שעווה, ששומרת עליהן אבל חובה להסיר אותה לפני השימוש. קונים במעדניות בלקניות ובשווקים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים שמן זית עם פלפל חריף ושום.

2

בינתיים מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם שפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.

3

מסננים את הפסטה ומערבבים עם השמן המתובל. מוסיפים פטרוזיליה, שבבי בוטרגה, מיץ וקליפת לימון ואם רוצים גם עגבנייה מגוררת. מערבבים ומגישים.