מתכון

פסטה קלמרי

אוגוסט 2019
1 דירוגים
פסטה קלמארי של שף תומר טל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
פסטה קלמארי של שף תומר טל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

פסטה ברוטב אליו אולי בסיסי עם תוספת קלמרי

המנה הזאת, הכל כך פשוטה לכאורה, הפכה לאחד הלהיטים של "סנטה". הסוד הוא בזמני הצלייה והבישול הקצרצרים, השומרים על המרקם של הפסטה והקלמארי. אל תוותרו על השיפקה, שמביא איתו חריפות וחמצמצות אחרות ומאוד מעניינות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים שפע מי מלח לרתיחה ומבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.

2

מחממים שמן זית במחבת עד שהוא לוהט. מוסיפים קלמארי וצורבים תוך נענוע המחבת 3-2 דקות עד שהם מקבלים סימני חריכה עדינים. מוסיפים שום, פלפל צ'ילי ופלפל שיפקה ומטגנים תוך ערבוב כחצי דקה עד שהשום מתחיל להזהיב.

3

יוצקים יין לבן ומבשלים 3-2 דקות עד שהאלכוהול מתנדף (מפסיקים להריח את הניחוח שלו).

4

מוסיפים ציר, מיץ לימון ומלח ומערבבים. מוסיפים את הפסטה וחמאה ומבשלים יחד תוך נענוע המחבת כדקה עד שהרוטב מסמיך מעט והפסטה נעטפת בו.

5

מפזרים פטרוזיליה ומגישים.