מתכון

פסטייה חלקי פנים של ברווז

אוגוסט 2019
1 דירוגים
פסטייה חלקי פנים של ברווז של השף חיים טיבי. צילום: בן יוסטר
פסטייה חלקי פנים של ברווז של השף חיים טיבי. צילום: בן יוסטר

הפסטייה המרוקאית מקבלת לתוכה באהבה תכולה חדשה: חלקי פנים עשירים ועסיסיים של ברווז

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לפסטיות

לדלעת

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

המלית

1

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את חלקי הפנים והבשר עד שהם מגירים נוזלים.

2

מטגנים את קוביות החצילים עד שהן מזהיבות. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

3

מערבבים בקערה את החציל, הבצל, הפטרוזיליה והבשר המטוגן. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

הפסטיות

4

מערבבים את הסוכר והקינמון. מושחים רצועת בצק בשמן, מפזרים מעט מהסוכר עם הקינמון ומניחים את העלה השני מעל. מסדרים את המלית לאורך הבצק, מקפלים את הדפנות פנימה ומגלגלים לצורת פסטייה (ראו בתמונה). חורצים 3-2 חריצים בכל פסטייה.

5

אופים את הפסטיות במשך 10-7 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהן מזהיבות. מפזרים עליהן אבקת סוכר.

הדלעת

6

מסדרים את הדלעת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים במלח, פלפל, סוכר ושמן זית ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, עד שהיא רכה. מגישים את הדלעת עם הפסטייה ולצד ציר הבשר.