מתכון

פסטליקוס גבינה ותבלינים

מאי 2016
2 דירוגים
פסטליקוס גבינה ותבלינים. צילום: דן לב | סגנון: תמי סגל
פסטליקוס גבינה ותבלינים. צילום: דן לב | סגנון: תמי סגל

בורקיטס (פסטליקוס בירושלמית) של מיכל בוטון, עם בצק פריך נוח וקל לעבודה

בורקיטס (פסטליקוס בירושלמית) מכינים מבצק פריך, וכל מי שהכין אותם יודע שרידוד וקיפול הבצק הוא עניין די מייגע. בצק השק"ם מאוד אלסטי ונעים לעבודה ובזכותו המשימה קלה הרבה יותר. אני מוצאת גם שהמרקם המיוחד שלו מתמזג עם המלית אפילו טוב יותר מאשר בגרסה המקורית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומעבדים בעזרת וו גיטרה רק עד לקבלת בצק אחיד.

2

לשים מעט את הבצק על משטח מקומח ומרדדים אותו לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים 7 עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומרפדים בעזרתם את התחתית והדפנות של השקעים בתבנית (אין צורך לשמן).

3

קורצים מהבצק גם 7 עיגולים בקוטר החלק העליון של השקעים. מניחים בצלחת ומעבירים למקרר עד השימוש.

ממלאים ואופים:

4

מחממים תנור ל-200 מעלות.

5

מערבבים את חומרי המלית ומחלקים אותה בין הקלתיות שבתבנית. מכסים בעיגולי הבצק ששמרנו במקרר, צובטים אותם יחד עם שולי הבצק שבשקעים ומהדקים. מברישים בביצה.

6

אופים 20-15 דקות להזהבה יפה. מומלץ לאכול טרי או לשמור במקפיא ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.