מתכון

פסטליקוס של בארוד

יוני 2019
29 דירוגים
פסטליקוס של דניאלה לרר. צילום: רן בירן
פסטליקוס של דניאלה לרר. צילום: רן בירן

את הפסטליקוס - מנת הדגל של מסעדת בארוד הירושלמית - נהוג לאכול בארוחות בוקר בשבתות ובחגים

מגישים אותם אחרי שחוזרים מבית הכנסת, עם סלט קצוץ וביצת חמינדוס מסיר החמין. אפשר להשתמש בבצק גם להכנת מאפים אחרים, כמו בורקסים. בגרסה הכשרה מכינים עם מרגרינה, לגרסה עשירה אך לא כשרה מחליפים את המרגרינה בחמאה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית (גומו)

לבצק

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצלים כ־5 דקות עד שהם מזהיבים. מוסיפים בשר ותבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים פטרוזיליה וצנוברים, מערבבים ומסירים מהאש.

מכינים את הבצק

2

מחממים מים עם מרגרינה, שמן ומלח עד סף רתיחה או עד שהמרגרינה נמסה. מכבים את האש, מוסיפים קמח תופח, מצננים מעט ולשים לבצק רך. מחלקים את הבצק ל־5 ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח ליריעה בעובי 1 ס"מ.

3

קורצים מכל יריעה עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או קורצן. מכל עיגול יוצרים צורה של קערית קטנה עם שוליים בגובה של כ־2 ס"מ. ממלאים כל "קערית" במלית עד לקצה.

4

משאריות הבצק יוצרים עיגולים שקוטרם מעט יותר גדול מקוטר "קערית" הבצק שמילאנו (אין צורך בקורצן - משטחים מעט בידיים). מניחים את עיגולי הבצק מעל ל"קעריות" הבצק הממולאות. מהדקים את שולי כל קערית אל מכסה הבצק צביטה אחרי צביטה לקבלת שוליים מסולסלים.

5

מחממים תנור ל־180 מעלות.

6

מושחים את הכיסנים הממולאים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים את הפסטליקוס כחצי שעה עד שהם מתייצבים ומשחימים.