מתכון

פפנאש

דצמבר 2015
24 דירוגים
פפנאש. צילום: אילן נחום
פפנאש. צילום: אילן נחום

כדורי גבינה וסולת בציפוי פריך, אותם מגישים עם ריבה ושמנת חמוצה

גלית אחותי מפליאה להכין אותם, ואפילו המציאה שכלול מהפכני, המופיע בסוף המתכון.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפפנאש:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים גבינה עם ביצים וסולת בקערה ומניחים לסולת לספוג את הנוזלים ולתפוח.

2

בינתיים מרתיחים סיר גדול עם מי מלח (כמו לפסטה).

3

מפדרים את הידיים במעט קמח (כדי שהכדורים לא יידבקו). לוקחים בכל פעם כף מהתערובת ומגלגלים לכדור.

4

משליכים את הפפנאש למים (10-8 כדורים בכל מחזור), מחכים שיצופו ומבשלים 5 דקות נוספות. המים צריכים לבעבע באופן עדין על להבה נמוכה, על מנת שהכדורים לא יתפרקו. מעבירים את הפפנאש המוכנים לצלחת גדולה.

5

מכינים שתי צלחות: באחת חמאה מומסת ובאחרת פירורי לחם עם סוכר וקינמון. מגלגלים את הכדורים תחילה בחמאה, ולאחר מכן בפירורי הלחם. מגישים עם ריבה ושמנת חמוצה.

גיוון: הציפוי המסורתי מכיל פירורי לחם וסוכר, אבל גלית משדרגת אותו עם אגוזים קצוצים, קרוקנט או ברס.