מתכון

פרוסות אסאדו צלויות עם נקטרינה ושזיף

דצמבר 2018
2 דירוגים
פרוסות אסאדו צלויות עם נקטרינה ושזיף של עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו
פרוסות אסאדו צלויות עם נקטרינה ושזיף של עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

מה יותר מתאים לקיץ ממתכון מהיר ופשוט? שף עמוס שיאון מלמד איך מכינים אסאדו ב-2 דקות צלייה בלבד

מתכון פשוט ומהיר מאוד שמרכיב מנה קיצית נהדרת. האסאדו, שדורש בדרך כלל בישול ארוך, נפרס כאן לפרוסות דקות ומוכן בדומה למינוט סטייק. אפשר להחליף אותו בנתחים אחרים, כמו שייטל, סינטה או אנטרקוט, רק יש להקפיד על צלייה קצרה ובחום מקסימלי כדי שהבשר ייצא עסיסי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות) ומניחים בו תבנית למשך כמה דקות. מסדרים את הנקטרינות והשזיפים בתבנית החמה, מתבלים במלח ופלפל ומזלפים שמן זית.

2

צולים את הפירות עד שהם מעט רכים, מוסיפים את האסאדו לתבנית וצולים כ־2 דקות מכל צד עד שהוא משחים.

3

מערבבים את הבשר עם מיצי הפירות ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל עלי חרדל ומגישים עם חרדל דיז'ון.