מתכון

פרנץ’ טוסט גבינה כחולה ופירות

פרנץ’ טוסט גבינה כחולה ופירות 
. צילום: דניה ויינר
פרנץ’ טוסט גבינה כחולה ופירות . צילום: דניה ויינר

חובבי ארוחת הבוקר המפנקת ישמחו לדעת שיש עוד דרך: שילוש מנצח של לחם מטוגן, גבינה חריפה ופרי מתוק

להכנת הטוסט משתמשים בחלה או במאפה שמרים אחר מאתמול; אפשר להגיש לצד פרי טרי או משומר, שמצטרף למחבת לצלייה קצרה לצד הטוסט.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבלילה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי הבלילה, טובלים בה את הפרוסות ומטגנים בחמאה עד להשחמה. מעבירים לצלחת.

2

לאותה מחבת מוסיפים את הפרי ומפזרים מעט סוכר, כדי לעודד את תהליך יצירת הקרמל. צולים משני הצדדים ומניחים על הטוסט.

3

מפוררים גבינה, יוצקים מהרוטב שנוצר במחבת ומגישים חם.

עובש — לזרוק או לשמור?
יש הסבורים, שגם אם הגבינה הקשה העלתה עובש, אפשר להוריד ממנה את השכבה העבשה ולהמשיך לאכול. אבל זו טעות. מי שעושה זאת צריך לזכור, שגבינה עבשה פסולה על פי תקן של משרד הבריאות. בגבינות שצימחו עובש יש רעלנים ללא טעם וריח ושאינם נראים לעין, אך הם יוצרים נזק מצטבר לכבד.

גבינות עובש
ככלל, כדאי לארוז כל גבינה בנפרד. גבינות כחולות או גבינות עובש כמו ברי וקממבר עוטפים בניילון נצמד או בנייר שעווה, כדי שהעובש לא ידביק גבינות אחרות במקרר. העטיפה גם תמנע מהן להתכווץ ולהתייבש במקרר. התכווצות, התייבשות, התכהות הצבע וקרום קשה מעידים על התיישנות. בכל מקרה, הגבינות הללו אינן מומלצות לנשים בהיריון ולחולי לב, כיוון שאי אפשר לשלוט על החיידקים המתפתחים בשכבת העובש שלהן.

הקפאת גבינות
ככל שהגבינה יותר יבשה, כך היא תצליח לשרוד הקפאה. באופן כללי לא מומלץ להקפיא גבינות. ההקפאה משנה את המרקם והטעם, כי הנוזלים והשומנים נפרדים וקופאים בטמפרטורות שונות. ההפשרה כבר לא תצליח לשחזר את הטעם המקורי. גבינות קשות מגוררות, שישמשו חומר גלם למילוי מאפים, לפשטידות או לפיצות, אפשר להקפיא, כי ממילא הן יעברו אחר כך התכה.