מתכון

פרנץ' טוסט

ינואר 2019
6 דירוגים
פרנץ' טוסט של טבחים של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
פרנץ' טוסט של טבחים של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

זאת הדרך הארוכה-אך-המשתלמת יותר להכין פרנץ' טוסט: טיגון כפול, סינון של שמנת חמוצה והכנת ריבת הדרים דלילה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מעבירים שמנת חמוצה לבד חיתול ומסננים לילה במקרר.

2

מבשלים הדרים עם כוס מהסוכר בסיר קטן על אש קטנה כשעה עד לקבלת ריבה דלילה.

3

טורפים חלב, שמנת מתוקה, ביצה וגרגירי וניל עד לקבלת בלילה אחידה. טובלים את פרוסות החלה בבלילה וצורבים במחבת עם חמאה כ־2 דקות מכל צד עד שהפרוסות משחימות. מצננים.

4

ממסים את הסוכר הנותר במחבת ומערבבים עד שהוא הופך לקרמל. טובלים בעדינות את פרוסות הלחם המטוגן בקרמל ומעבירים ישירות לצלחת הגשה.

5

מצננים כדקה־שתיים ומגישים עם שמנת חמוצה קרה וריבה חמימה.