מתכון

פרסבורגר פרג ואגסים

נובמבר 2015
1 דירוגים
פרסבורגר פרג ואגסים. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל
פרסבורגר פרג ואגסים. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

פרסבורגר פרג עם מלית מפתיעה בזכות תוספת של אגסים ודבש, המתכון שייך לקרן ואיציק קדוש מ"קפה קדוש" הירושלמי

איציק: "הפרסבורגר הוא מאפה בוקר ממש כמו קרואסון, רק שכמו הייקים של ירושלים (שהיו פותחים איתו את היום אצל אבא) הוא מגיע עם מבטא כבד ונימה עדינה של מרירות. כדי להפוך את המלית לטיפה יותר עסיסית ולמתן את המרירות הוספנו לה אגסים ומעט דבש."

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית פרג ואגסים:

להברשה:

לבצק:

למלית פרג ואגסים:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק יציב. מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות או למשך הלילה.

מכינים את המלית:

2

שמים חלב, וניל, קליפת תפוז וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 5 דקות תוך כדי ערבוב. מסירים מהכיריים. מוסיפים אגסים ואת יתר החומרים ומערבבים. מצננים לחלוטין.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מרכיבים ואופים:

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מותחים מעט כל עיגול לצורה אובאלית, מניחים מלית על מחצית העיגול הקרובה אלינו (מקצה עד קצה) ומגלגלים לרולדה. מהדקים את הקצוות, מעגלים כל גליל לצורת סהרון ומניחים בתבנית.

5

מברישים בחלבון ומניחים לייבוש של כ-15 דקות. מברישים בביצה וממתינים 10 דקות.

6

אופים 20 דקות להזהבה יפה. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 3 ימים.