מתכון

פשטידת בשר לפסח

אפריל 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הגרסא מבית ילדותה של שי לי ליפא לפשטידת מצות ובשר ספרדית

לפשטידת הפסח הספרדית יש הרבה גרסאות. סבתא שלי מערבבת את כל חומרי המינה בקערה, יוצקת לתבנית ואופה. הטעם מעולה, המראה קצת פחות. רות אוליבר, בשלנית מחוננת ממשפחה של עשרים דורות בירושלים, לימדה אותי לעטוף את הפשטידה במצות מרוככות שלמות, וכך יצאה לי מינה דוגמנית.

להכנת הפשטידה הצטיידו בתבנית בקוטר 26 ס"מ.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לאפייה:

למלית:

לאפייה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את המצות לעבודה:

1

מרטיבים מצות במים, עוטפים במגבת ומניחים להן להתרכך ולהתגמש.

בינתיים מכינים את המלית:

2

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים 3 כפות שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהבצל והשום רכים. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי בחישה ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו.

3

מעבירים לקערה גדולה ומצננים היטב.

4

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרכיבים את הפשטידה ואופים:

6

משמנים את התבנית בשמן זית בנדיבות. מניחים מצה במרכז התבנית ועוד 5-4 מצות מסביב, כך ששולי המצות גולשים אל מעבר לתבנית וישמשו לכיסוי הפשטידה. משטחים מחצית מן המלית. מניחים מצה במרכז ושוברים מצה נוספת על מנת לרפד את כל המקומות שלא מכוסים על ידי המצה המרכזית. משטחים את שאר המלית. מכסים את הפשטידה בשולי המצות, מניחים מעל מצה נוספת שתתן כיסוי מושלם ומברישים בשמן זית בנדיבות.

7

אופים בתנור החם כ-40 דקות עד שהפשטידה זהובה קלות. מוציאים את הפשטידה מהתנור ויוצקים עליה מרק חם באופן שווה. מחזירים את הפשטידה לתנור לעוד 10 דקות אפייה עד שזהובה. ממתינים כ-15 דקות, הופכים ורק אז פורסים.

8

מגישים חם עם סלט ליד. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.