מתכון

פשטידת גזר – מעקוד

נובמבר 2019
3 דירוגים
מעקודה 2
מעקודה 2

במטבח הצפון-אפריקאי פשטידה זו מוכרת בשם "מעקוד שפנרייה"

העיקרון הבסיסי כשמדובר על הכנת פשטידות הוא חיבור בין מילוי לחומרים קושרים. אני אוהבת להתחיל את הבישול על הכירה, עד שהיא נקרשת בחלקה, ואז מעבירה אותה לתנור בכדי לקבל השחמה אחידה ויפה. הקפידו כמובן להשתמש בכלי שניתן להכניסו לתנור.
סיר בקוטר 24-22 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים את הגזרים בסיר. יוצקים מים עד לכיסוי, ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות עד ריכוך. מסננים ומועכים את הגזרים במזלג.

2

מחממים מעט שמן במחבת ומאדים את הגזרים והבצל במשך כמה דקות, עד הזהבה. מוסיפים מעט מהמלח ומעבירים לקערה עמוקה.

3

מוסיפים פטרוזיליה, ביצה ולחם ומערבבים. מוסיפים ביצים, תבלינים ושארית המלח ומערבבים לתערובת חלקה.

4

מחממים היטב שמן בסיר בעל ידיות ברזל, ויוצקים לתוכו את התערובת. משטחים ומבשלים מכוסה על אש בינונית כ-25 דקות, עד שהביצים נקרשות והפשטידה משחימה קלות. מסירים מהאש.

5

משחררים את הפשטידה מהסיר באמצעות סכין חד. מצמידים צלחת גדולה אל פתח הסיר והופכים עליה בזהירות את הפשטידה. משמנים מעט את הסיר ומחזירים את הפשטידה כשהצד הבהיר כלפי מטה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-25 דקות, עד השחמה, או אופים 50-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.