מתכון

פשטידת קישואים טורקית

מאי 2017
6 דירוגים
פשטידת קישואים טורקית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פשטידת קישואים טורקית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פשטידת קישואים וגבינות טורקית שיכולה להתאים גם לפסח

אני ממליצה להשתמש בזוקיני, שטעמם מודגש יותר והם פחות מימיים מהקישואים הבהירים. אפשר לגרר אותם גס לקבלת מאפה נגיס במרקם אל דנטה או דק — לקבלת מאפה רך לגמרי. בשני המקרים חשוב לסחוט היטב את הקישואים.

לתבנית בגודל 20X30 ס"מ.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשימון התבנית:

למלית:

לציפוי:

לשימון התבנית:

למלית:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בכף שמן זית וזורים פירורי לחם או קמח מצה באופן שווה.

2

מערבבים את חומרי המלית בקערה.

3

משטחים את המלית בתבנית ומפזרים גבינת מוצרלה באופן שווה.

4

אופים בתנור החם 35-40 דקות עד שהמאפה זהוב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.

5

מגישים חם. שומרים במקרר מכוסה עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.