מתכון

פשטידת תרד

דצמבר 2015
6 דירוגים
פשטידת תרד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פשטידת תרד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

אחד מזכרונות המטבח הראשונים שלי הוא סבא פפו חוזר מהשוק עם שקים של תרד תורכי

אחד מזכרונות המטבח הראשונים שלי הוא סבא פפו חוזר מהשוק עם שקים של תרד תורכי. סבתא אינס פורסת את כל הכבודה על השולחן ומתחילה לנקות מגבעולים. את העלים היא השרתה באמבט מים, כדי להוציא את כל החול. הרבה עבודה, אבל היתה גם תמורה בצידה: לראות את הנכדים רבים בזמן הארוחה, מי יקבל את הפרוסה הכי גדולה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים בקערה תרד, גבינה בולגרית, ביצים, פרוסות לחם מפוררות ו-5 כפות שמן.

3

משמנים את התבנית בכף שמן נוספת ומקמחים בשכבה דקה של קמח מצה.

4

יוצקים את התערובת לתבנית, מחליקים ומטפטים כף שמן מעל. מפזרים מעט קמח מצה וגבינה מגוררת.

5

אופים כחצי שעה, או עד שהפשטידה יציבה וזהובה. מגישים חם עם ביצה קשה.