מתכון

צ’ואן מושי – פודינג מאודה

אוגוסט 2019
3 דירוגים
צ'ואן מושי של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
צ'ואן מושי של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

לצ'ואן מושי מרקם שמזכיר טופו רך אבל זה בעצם פודינג מציר דאשי וביצה שמאדים יחד

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציר דאשי

לצ'ואן דאשי

לתוספות 

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ציר דאשי

1

שוטפים פטריות שיטאקה ומשרים בכוס מים 15 דקות. שולפים את הפטריות מהמים ומעבירים לקערה עם ליטר מים, מוסיפים את אצת הקומבו ומשאירים לילה במקרר.

2

מעבירים את תכולת הקערה לסיר, מרתיחים, מקטינים את האש ומאדים כ־5 דקות. מסננים ושומרים את הנוזל. 

מכינים את הצ'ואן מושי

3

טורפים ⅔1 כוסות מהציר שהכנו עם הביצים באיטיות לתערובת אחידה (מקפידים שלא יווצרו בועות - הן ייפגמו במרקם).

4

מוסיפים רוטב סויה, מירין ומלח, מערבבים ומסננים דרך מסננת דקה (זה יעניק לתערובת מרקם חלק במיוחד) לתוך 4 קערות הגשה אישיות שיכולות לשבת בנוחות בסלסילת אידוי. מכסים את הקערות בניילון נצמד.

5

מרתיחים שפע מים בסיר (שעליו אפשר להניח סלסילת אידוי בנוחות), מניחים את הקערות שבהן תערובת הביצים בסלסילת האידוי מעל המים הרותחים, מאדים 3־4 דקות, מקטינים את האש ומבשלים עוד 10־15 דקות עד שהתערובת מתייצבת ומקבלת מרקם של קרם ברולה (פני התערובת מוצקים אבל היא מעט רועדת כשמזיזים את הקערה).

6

מוציאים את הקערות מסלסילת האידוי, מצננים ומעבירים למקרר לשעה ועד יום.

7

חולטים את הגזר ופולי האדממה בשפע מי מלח (אפשר להשתמש במים ששימשו לאידוי) 10 דקות עד שהם מתרככים. חותכים את הגזר לפרוסות.

8

מרתיחים 1/4 כוס ציר, מוסיפים גזר ופולי אדממה, מבשלים 2 דקות, מסננים ומעבירים למקרר לצינון. מניחים גזר ופולי אדממה מעל הצ'ואן מושי, מוסיפים 1/4 כפית משחת ווסאבי לכל מנה ומגישים.