מתכון

צ'וקור בויוס

ינואר 2016
11 דירוגים
צ'וקור בויוס
צ'וקור בויוס

שבלולים מבצק שנח בשמן למשך לילה ונמתח ליריעות דקיקות עד כדי שקיפות

ההכנה הראשונית של הבצק (שנח לילה באמבט שמן) פשוטה מאוד. הקושי מתחיל כשרוצים לפתוח אותו. אל תתייאשו אם זה לא קורה בפעם הראשונה — אחרי שמבינים איך הבצק מתנהג ומה מידת הכוח שאפשר להפעיל עליו זה נהיה יותר קל. הקפדה על כמה כללים פשוטים מקלה על התהליך:

‏• בצק דביק לא ייפתח ליריעה דקיקה. לכן אל תפסיקו לעבד את הבצק במיקסר עד שהוא לגמרי משתחרר מדפנות הקערה. אם במהלך גלגול הבצק לכדורים הם נדבקים מעט לידיים, אל תמשיכו. החזירו את כל הבצק למיקסר, הוסיפו מעט קמח ותמשיכו לעבד עד שהוא חוזר להיות בלתי דביק בעליל.
‏• במהלך השריית הבצק בשמן חשוב שכל שטח הכדורים יהיה מכוסה בשמן. בחורף אפשר להשאיר את הכדורים מחוץ למקרר; בקיץ מומלץ להשרות במקרר ולהוציא שעתיים לפני הפתיחה ליריעות.
‏• אם יש קצת קרעים בבצק זה לא נורא — זכרו שהוא יגולגל וילופף והקרעים יכוסו. אחרי פתיחת כדורי הבצק ליריעות נותרים שוליים עבים, שאותם אפשר לתלוש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית גבינות לבויוס:

למלית פטריות לבויוס:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

‏ לשים קמח, מים, מלח וחומץ בקערת מיקסר כ-7 דקות עד לקבלת בצק גמיש שלא נדבק לקערה.

2

יוצקים ליטר שמן לתבנית עמוקה. יוצרים מהבצק כדורים במשקל כ-80 גרם (בגודל של כדור טניס) ומניחים בתוך השמן. דוחפים מעט את הכדורים לתוך השמן כדי שהבצק לא יבצבץ ומעבירים למקרר למשך הלילה.

3

שעתיים לפני האפייה מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים לטמפ' החדר.

ממלאים, מעצבים ואופים:

4

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

5

משמנים היטב משטח עבודה ומשטחים בכל פעם כדור בצק אחד בעזרת הידיים לעיגול בקוטר 20 ס"מ. ממשיכים למתוח את הבצק מהצדדים: מרימים מהמשטח רבע אחד של העיגול ומותחים. חוזרים על הפעולה עד שמתקבלת יריעת בצק בקוטר כ-60 ס"מ. בשלב הזה הבצק צריך להיות דקיק ושקוף — אפשר לראות דרכו את משטח העבודה — ולא נורא אם הוא נקרע מעט.

6

מטפטפים מעט שמן על יריעת הבצק בעזרת הידיים. מקפלים את השליש הימני של הבצק על השליש האמצעי ומסדרים שורה ממלית הגבינה בגובה ½1 ס"מ לאורך דופן הבצק שקיפלנו. מגלגלים בעדינות את הבצק לקבלת נחש ארוך. מגלגלים את הנחש לצורת שבלול ומניחים בתבנית. בשלב זה אפשר לעטוף את התבנית ולהקפיא. מפשירים לפני האפייה.

7

אופים כ-30-25 דקות להזהבה יפה.  

מלית גבינות לבויוס: מערבבים בקערה את כל החומרים לתערובת אחידה.

מלית פטריות לבויוס: מחממים חמאה ושמן במחבת רחבה עד שהחמאה נמסה ומטגנים שום עד שהוא מעלה ריח. מוסיפים פטריות ומטגנים כ-12-10 דקות להזהבה (הפטריות יפרישו נוזלים שיתאדו במהלך הטיגון). מוסיפים תימין, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים למסננת ומצננים. מוסיפים גבינת פרמזן ומערבבים.