מתכון

צ’ורבה בטעם של געגוע

נובמבר 2015
5 דירוגים
צ’ורבה בטעם של געגוע. צילום: אילן נחום
צ’ורבה בטעם של געגוע. צילום: אילן נחום

נזיד חמצמץ עשיר בירקות שורש, בשר ועצמות

נזיד חמצמץ עשיר בירקות שורש, בשר ועצמות. קיימים לפחות 5 מיני צ’ורבה שאמא היתה מכינה לנו, כל אחד אופייני לאזור אחר ברומניה. הכי אני אוהב את הגרסה עם הכבש, שאני מכין מטלה. הלאושטיין הוא עשב התיבול של הרומנים (חוץ משמיר) ואפשר למצוא אותו אצל ירקנים מתמחים ובשוק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציצות טלה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים עצמות מוח וצלעות לרתיחה בסיר גדול עם מים. כשעולה קצף ולכלוך, מרוקנים את המים. מוסיפים לסיר כמות יפה של מים נקיים ומבשלים שעה וחצי.

2

מוסיפים ראשי סלרי ופטרוזיליה, בצל, כרישה, גזרים, פלפלים, כרוב ומחצית מכמות עשבי התיבול. מבשלים כרבע שעה.

3

מערבבים את כל רכיבי הקציצות ויוצרים מהם כדורים. מוסיפים למרק ומבשלים כרבע שעה.

4

מוסיפים מיץ לימון, עגבניות ואורז ומבשלים 20 דקות נוספות. מוסיפים את יתרת עשבי התיבול ומגישים.

גיוון: אפשר להכניס את האורז לתערובת הקציצות ואז לוותר על הוספתו למרק.