מתכון

צימס עם שפונדרה

דצמבר 2018
1 דירוגים
צימס עם שפונדרה של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
צימס עם שפונדרה של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

צימס אמיתי כפי שהוגש במטבח הפולני המסורתי, מתבשל עם בשר במשך שעות וסופג את טעמיו. השילבו הופך את המנה למעדן

אני בחרתי כאן בנתח בשפונדרה, אבל כל חלק אחר שמתאים לבישול ארוך (כמו כתף) יעשה גם כן את העבודה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מתבלים את השפונדרה במלח ופלפל. מחממים בסיר על אש קטנה שמן או שומן אווז, מוסיפים את הבשר ומבשלים כשעה וחצי. אם הבשר מתחיל להיחרך מוסיפים מעט מים תוך כדי הבישול.

2

מוציאים את הבשר מהסיר ומטגנים בו את הבצלים כ־10 דקות עד שהם מזהיבים. מוסיפים גזרים ומטגנים כ־20 דקות.

3

מוסיפים לסיר את הבשר, מקלות קינמון וכפית פלפל שחור ומבשלים כ־50 דקות. מוסיפים עוד מים במידת הצורך (כדי שהבשר לא ייחרך).

4

מוסיפים לסיר שזיפים, דבש ומיץ וקליפת לימון ומבשלים עוד כ־10 דקות עד שהבשר רך.