אני בחרתי כאן בנתח בשפונדרה, אבל כל חלק אחר שמתאים לבישול ארוך (כמו כתף) יעשה גם כן את העבודה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מתבלים את השפונדרה במלח ופלפל. מחממים בסיר על אש קטנה שמן או שומן אווז, מוסיפים את הבשר ומבשלים כשעה וחצי. אם הבשר מתחיל להיחרך מוסיפים מעט מים תוך כדי הבישול.
2
מוציאים את הבשר מהסיר ומטגנים בו את הבצלים כ־10 דקות עד שהם מזהיבים. מוסיפים גזרים ומטגנים כ־20 דקות.
3
מוסיפים לסיר את הבשר, מקלות קינמון וכפית פלפל שחור ומבשלים כ־50 דקות. מוסיפים עוד מים במידת הצורך (כדי שהבשר לא ייחרך).
4
מוסיפים לסיר שזיפים, דבש ומיץ וקליפת לימון ומבשלים עוד כ־10 דקות עד שהבשר רך.