אבל המנה הזאת היא הנציגה היחידה של תת היבשת ההודית. היא מבוססת על טכניקות מסורתיות כמו השריית עוף ביוגורט וקליית תבלינים ומקבלת שדרוג מרוטבי צ’ילי וסויה מזרח אסיאתיים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
חומרים ל 4- מנות:
למרינדה ורוטב:
תערובת תבלינים הודית קלויה:
אופן ההכנה
1
מכינים את המרינדה: מערבבים את כל החומרים ושומרים בצד כוס אחת להכנת הרוטב. מניחים את הפרגיות ביתרת התערובת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 24 שעות.
2
מכינים את הפרגיות והזוקיני: צולים את הפרגיות על הגריל או במחבת פסים כ 10 דקות על צד אחד ו 5 דקות על הצד השני עד שהן משחימות ועשויות אך עדיין עסיסיות. מניחים בצלחות הגשה (רצוי מחוממות).
3
מושחים פרוסות זוקיני במעט שמן זית וממליחים.
4
באותה מחבת (אם היא גדולה מספיק, אפשר בו זמנית) צולים זוקיני וצ’ילי משני הצדדים כ 5 דקות עד שהם מתרככים ונצרבים. מניחים מעל או לצד הפרגיות שבצלחת.
5
להגשה: מחממים את המרינדה ששמרנו בצד בסיר קטן, יוצקים על הפרגיות והירקות ומגישים לצד אורז לבן.
תערובת תבלינים הודית קלויה
6
מחממים תנור ל 160 מעלות.
7
משטחים הל, כמון וכוסברה בתבנית וקולים בתנור עד 10 דקות עד שהתבלינים מעלים ניחוח ומשחימים מעט. אפשר לקלות את התבלינים באותו אופן במחבת יבשה.
8
כותשים את התבלינים הקלויים במכתש ועלי. מוסיפים מלח, פלפל שחור, כורכום ופלפל שאטה, מערבבים ושומרים בצנצנת סגורה עד השימוש.