מתכון

צלי בקר מהמטבח היווני – סטיפאדו

ביוון קוראים למנה הזו סטיפאדו. מומלץ להכין מראש, כי הוא הרבה יותר טעים יום אחרי

2,700 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
צלי בקר מהמטבח היווני (סטיפאדו) של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)
צלי בקר מהמטבח היווני (סטיפאדו) של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הבשר לפחות 24 שעות.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות.

3

מסדרים את הבשר עם המרינדה ושאר החומרים בקדרה או בתבנית ומכסים.

4

אופים 4 שעות. בודקים את מצב הבשר — הוא צריך להיות רך מאוד. במידת הצורך אפשר להמשיך לאפות ולהוסיף עוד נוזלים. אפשר גם לבשל כל הלילה על פלטה.