מתכון

צלעות טלה ועלי סלק ממולאים בגבינה, רימונים ועשבי תיבול

ינואר 2020
4 דירוגים
צלעות טלה ועלי סלק ממולאים בגבינה, רימונים ועשבי תיבול של רז סלע.  צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
צלעות טלה ועלי סלק ממולאים בגבינה, רימונים ועשבי תיבול של רז סלע. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

בשבילי חג השבועות זה לא רק גבינות וקישים, אלא גם טלה, ירקות ירוקים, חיטה וכל מה שיש לאדמה שלנו לתת

גבינת מנורי היא גבינת כבשים קשה שמקורה ביוון. אפשר להשיג אותה בחנויות הגבינה המתמחות או להחליף בפטה שמנה או בכל גבינת כבשים אחרת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשמן זעתר

ל-12 ממולאים

לרוטב

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים שמן זעתר

1

מחממים שמן בסיר קטן על להבה גבוהה כמעט עד לרתיחה. מוסיפים עלי זעתר ומכבים את הלהבה. מצננים ושומרים בטמפ’ החדר.

מכינים את הממולאים

2

מביאים ציר לרתיחה בסיר על להבה גבוהה. מוסיפים חיטה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים שעתיים-שלוש עד שהחיטה רכה מאוד. מסננים ומצננים.

3

מערבבים בקערה את החיטה המצוננת עם יתר החומרים למעט עלי הסלק. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

4

חולטים את עלי הסלק במים רותחים כ-20 שניות ומעבירים מייד לקערת מי קרח. פורשים את העלים על מגבת או נייר סופג ומייבשים.

5

מניחים בשליש התחתון של כל עלה כף גדושה מהמלית, מקפלים את העלה על המלית מהצדדים כדי שהיא לא תברח וממשיכים לגלגל את הממולא עד לקצה העלה. שומרים את הממולאים במקרר עד ההגשה.

מכינים את הרוטב

6

מצמצמים ציר בסיר על להבה בינונית 30-20 דקות עד לקבלת 1/2 כוס נוזל. מוסיפים תמרינדי ורכז רימונים ומערבבים לקבלת רוטב חלק.

לפני ההגשה

7

מחממים את הרוטב בסיר רחב על להבה נמוכה. מניחים את הממולאים בסיר בשכבה אחת ומחממים 4-3 דקות עד שהם חמים ומוכנים לאכילה.

8

מתבלים את הצלעות במלח ופלפל. מחממים מחבת ברזל כבדה על להבה גבוהה. מוסיפים מעט שמן זית וצולים את הצלעות 3-2 דקות מכל צד עד לדרגת עשיה MW.

9

מסדרים בכל צלחת הגשה אישית 3 צלעות ו- 2 ממולאים. מזלפים מעט שמן זעתר ליד הצלעות ומפזרים צנוניות (או סלק) בין הממולאים.