מתכון

צלעות כבש בלימון ורוזמרין

ינואר 2016
1 דירוגים
צלעות כבש בלימון ורוזמרין. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צלעות כבש בלימון ורוזמרין. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

במהלך השריה של 48 שעות במרינדה לימונית מתובלת הבשר נכבש קלות, כך שטעמו של הכבש מתעדן מאוד וגם המרקם שלו

ניחוחות חרוכים של עגבניות על האש, חלקי פנים עם חצילים שרופים, ממליגה עשירה בחלמונים, הרבה ירקות כבושים וצויקה – מסיבת הגריל הרומנית של יוסי שרף היא חגיגה של טעמים שמחים, שביום העצמאות הקרוב תרצו לשחזר.
במהלך השריה של 48 שעות במרינדה לימונית מתובלת הבשר נכבש קלות, כך שטעמו האופייני של הכבש מתעדן מאוד וגם המרקם שלו. אני מגיש אותו על ממליגה בניחוח מרווה, שסופגת את מיצי הצלייה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המרינדה

1

מערבבים שמן, עלי דפנה, רוזמרין, פלפל אנגלי ופרוסות לימון בקופסה גדולה (שתכיל את הצלעות). מניחים את הצלעות במרינדה, סוגרים את הקופסה במכסה מתאים ומעבירים למקרר ל-48 שעות.

צולים ומגישים

2

מוציאים את הצלעות מהמקרר כשעתיים לפני הצלייה.

3

צורבים על גריל לוהט 3 דקות מכל צד.

4

מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם מעל ממליגה.