מתכון

צ׳וקצ׳וקה- מטבוחה אלג'יראית

הצ’וקצ'וקה היא המקבילה האלג’יראית למטבוחה המרוקאית (אבל שלא תעזו להגיד את זה לבני העדה) והיא נוכחת בכל ארוחת שישי וחג

פברואר 2020
צ׳וקצ׳וקה- מטבוחה אלג'יראית של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
צ׳וקצ׳וקה- מטבוחה אלג'יראית של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

למרות השם באלג’יר לא מטגנים בתוכה ביצים (למרות שאפשר וזה יוצא מעולה), אלא מגישים כחלק משולחן הסלטים. במה שנשאר משתמשים כממרח לכריכי בית הספר או כמלית לקוקה – הבורקס האלג’יראיים. טיפ חשוב: את המיץ שניגר בעת קליית הפלפלים ובמהלך הניקוי שלהם שומרים ומשתמשים לתיבול, למשל של תפוחי אדמה צלויים, מרקי ירקות ותבשילי עוף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לתיבול הסופי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

קוטמים את ראשי הפלפלים ומסירים את הלבבות עם הגרעינים. קולים כשעה עד שקליפתם משחימה ומתקמטת. מוציאים מהתנור, מעבירים לשקית או לקופסה אטומה ומשהים כ-30 דקות (החום והאדים יגרמו לקליפה להיפרד מהבשר בקלות). קולפים את הפלפלים וחותכים לקוביות של כ-1/2 ס”מ.

3

מקפיצים את הפלפלים וזרעי כוסברה בסיר נמוך עם שמן כ-2 דקות על להבה בינונית, מוסיפים שום ומטגנים יחד כדקה.

4

מוסיפים עגבניות משומרות (מסוננות מהנוזלים), עלי דפנה, פלפל אנגלי ומלח ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי לפחות. מערבבים מדי פעם.

5

מסירים מהכיריים וטועמים — אם הטעם מעט חומצי, מוסיפים סוכר. מוציאים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מתבלים בסחוג, כמון, שום ושמן זית ומערבבים. מגישים קר.