מתכון

קאפקייק שוקולד בקרמל שוקולד מלוח ופופקורן

1 דירוגים
קאפקייק שוקולד בקרמל שוקולד מלוח ופופקורן של קונדיטור מייקל יטברק. צילום וסטיילינג: אושרה מלצר
קאפקייק שוקולד בקרמל שוקולד מלוח ופופקורן של קונדיטור מייקל יטברק. צילום וסטיילינג: אושרה מלצר

הקונדיטור מייקל יטברק מיקב תשבי מגיש מנה שוקולדית ומושחתת לכבוד ט"ו באב

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרמל מלוח

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לקרמל

1

מחממים במיקרוגל את השמנת ותמצית הווניל ומניחים בצד. ממסים בסיר את הסוכר עד קבלת קרמל ענברי (היזהרו לא לשרוף את הקרמל). יוצקים את השמנת אל הקרמל, מוסיפים את החמאה המלוחה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את השוקולד.

2

מערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה ומצננים בטמפרטורת החדר.

לקאפקייקס

3

מערבבים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומניחים בצד.

4

ממסים במיקרוגל את החמאה, השוקולד ותמצית הווניל לתערובת אחידה.

5

מערבלים היטב את הביצים והסוכר בקערה נפרדת.

6

מקפלים אל תערובת הביצים את תערובת השוקולד, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת ל-12 תבניות קאפקייקס ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 18-22 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים (היזהרו מאפיית יתר).

להרכבת המנה

7

יוצקים את הקרמל המלוח על הקאפקייקס. מקשטים בחטיף פופקורן מתוק.