מתכון

קארי ברווז ופירות קיץ

אוקטובר 2019
קארי ברווז ופירות קיץ של אריק פורת. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קארי ברווז ופירות קיץ של אריק פורת. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

התפר שבין סין לתאילנד - ברווז צלוי בתערובת 5 התבלינים הסינית והטעמים העזים של מחית הקארי האדומה מהמטבח התאי

יחד עם פירות קיץ ועגבניות שרי מתקבלת מנה מושלמת לאירוח. אם אתם לא מוצאים ברווז, אפשר להכין את המנה עם עוף. מותר לשחק עם הרכב הפירות לפי העונה והטעם. מגישים עם אורז לבן.

מה עושים עם הברווז שנשאר?
סלט ברווז ואטריות שעועית: מפוררים את בשר הברווז ומשלבים עם אטריות שעועית, קוביות מנגו ושזיפים, המון כוסברה ונענע ובוטנים קצוצים. מתבלים בצ'ילי, סויה ומירין. ספרינג רול ברווז: פורסים גזר, מלפפון, צנוניות ובצל ירוק לז'וליינים ומגלגלים יחד עם נתחי הבשר בתוך דפי אורז שנטבלו במים רותחים עד לריכוך. את הרולים מטגנים בשמן עמוק או מגישים כמו שהם עם רוטב הויסין או עם מיונז מעורבב עם מעט משחת ווסאבי.

סירופ סוכר דקלים

לסוכר דקלים יש מתיקות עדינה וגוון קרמלי נעים והוא הממתיק התאילנדי הרשמי. בארץ הוא נמכר לרוב במטבעות שמשקלן 50 גרם. את סוכר הדקלים אפשר לגרר לתוך מאכלים (ואפילו לתוך תה), אבל אני מכין ממנו סירופ, שנשמר המון זמן במקרר ומחליף את הסוכר הרגיל במתכונים תאיים. כך מכינים: ממיסים בסיר 6 מטבעות סוכר דקלים עם 120 מ"ל (1/2 כוס) מים ו- 120 מ"ל מירין. מבשלים כדקה לאחר ההמסה עד שמתקבל סירופ דליל יחסית בצבע קרמל.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לברווז

לקארי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הברווז

1

מערבבים את תערובת 5 התבלינים עם שמן לקבלת משחה. מורחים את הברווז מבפנים ומבחוץ במשחת התיבול ומשרים שעתיים במקרר.

2

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מניחים את הברווז בתבנית וצולים שעה עד שהוא מוכן והעור שחום ופריך.

מצננים, מסירים את העור ומפרקים את הברווז

4

את החזה פורסים לפרוסות ואת השוקיים מפרקים לנתחים בגודל ביס. שוקלים 400 גרם מתערובת הבשר (בערך חצי מהכמות) ומניחים בצד. את היתר שומרים במקרר עד 3 ימים לשימושים אחרים (ראו הצעות).

מכינים את הקארי

5

קולים זרעי כוסברה וכמון במחבת יבשה 3 דקות עד שנשמעים קולות פצפוץ ועולה ניחוח של תבלינים קלויים. מסירים מהכיריים.

6

מביאים לרתיחה נוזל קוקוס וקרם קוקוס בסיר גדול. מנמיכים מעט את הלהבה ומוסיפים את הזרעים הקלויים, קארי, קינמון, כוכב אניס, סוכר דקלים, למון גראס וקפיר ליים ומבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי עד שהרוטב מסמיך. מתקנים תיבול בעזרת מלח.

7

מוסיפים את נתחי הבשר ששמרנו ( 400 גרם) וכן פירות, עגבניות, צ'ילי ובזיליקום ומבשלים מכוסה 10 דקות על להבה בינונית.

8

מגישים עם אורז לבן.