מתכון

קבב לוקוס חריף ברוטב עגבניות

דצמבר 2018
1 דירוגים
קבב לוקוס חריף ברוטב עגבניות של שף ירון חיון. צילום: איתיאל ציון. סטיילינג: מאיה ליבנת-הרוש
קבב לוקוס חריף ברוטב עגבניות של שף ירון חיון. צילום: איתיאל ציון. סטיילינג: מאיה ליבנת-הרוש

שף ירון חיון מגיש מתכון של קבב לוקוס חריף הישר מהמטבח מרוקאי של סבתו

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקבב לוקוס

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לקבב

1

קוצצים את הלוקוס, הבצל, עלי הנענע והכוסברה ומערבבים עם שאר המרכיבים או מערבבים את כל החומרים במג'ימיקס. מקררים את העיסה במקרר חצי שעה.

לרוטב

2

קוצצים את העגבניות, הפלפל והשום בצורה גסה ומטגנים בהרבה שמן זית על אש נמוכה כ-10 דקות. מוסיפים את הזיתים, מלח ופלפל.

להרכבת המנה

3

יוצרים מעיסת הקבב קציצות ומניחים על הרוטב. מוסיפים קצת מים לכיסוי הקבב ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות (אפשר לפזר קצת כוסברה למעלה ולסחוט חצי לימון).