מנה נפלאה, שלא דורשת תקציב ענק או דגים אקזוטיים. אם לא מוצאים גבעולי למון גראס, אפשר לשפד את הקבב על שיפודים רגילים או מקלות קינמון או פשוט ליצור קציצות בלי שיפודים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות
לסלט חיטה
לרוטב
אופן ההכנה
מכינים סלט חיטה
1
שוטפים את החיטה ומבשלים כמו פסטה בהרבה מים רותחים ומומלחים כ-20 דקות עד שהחיטה רכה (אבל עדיין נגיסה). מסננים, שוטפים במים קרים ומערבבים במעט שמן זית למניעת הידבקות.
2
חולטים גזר במים רותחים מומלחים במשך כ-2 דקות ומסננים.
3
מערבבים את החיטה והגזרים עם יתר חומרי הסלט. מעבירים למקרר לשעה לאיחוד טעמים.
מכינים את הקציצות
4
מערבבים את כל חומרי הקציצות מלבד גבעולי הלמון גראס. מעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
מכינים את הרוטב
5
מערבבים את כל החומרים.
צולים את הקציצות
6
יוצרים קציצות מאורכות בידיים רטובות ומצמידים אותן סביב גבעולי הלמון גראס.
7
מחממים שכבה דקה של שמן זית במחבת (או מחבת פסים) על להבה בינונית-נמוכה. מטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד עד שהן שחומות ועשויות לחלוטין.
מרכיבים את המנה
8
יוצקים מעט מהרוטב לצלוחיות הגשה. מניחים מעל את הסלט ואת שיפודי הקבב (שיפוד אחד למנת פתיחה או שניים למנה ראשונה).