מתכון

קדרת בשר ראש בגרגירי חומוס, עגבניות ופלפל שושקה

דצמבר 2018
קדירת בשר ראש בגרגירי חומוס, עגבניות ופלפל שושקה של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי
קדירת בשר ראש בגרגירי חומוס, עגבניות ופלפל שושקה של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי

קדרת בשר מסורתית מהמטבח המרוקאי עם קצת חריפות. כדי לחסוך עבודה, משתמשים בגרגירי חומוס קפואים או משומרים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את בשר הראש בסיר עם מים כשעה וחצי עד לריכוך.

2

מצננים וחותכים לקוביות של 1 ס"מ. שומרים את נוזלי הבישול של הבשר.

3

מחממים שמן זית בסיר בעל תחתית עבה.

4

מטגנים את הפלפלים והשום, מוסיפים רסק עגבניות, כמון וכוסברה וממשיכים בטיגון של עוד כ-3 דקות.

5

מוסיפים 3 כוסות של נוזלי הבשר ומערבבים.

6

מוסיפים את גרגרי החומוס ואת קוביות בשר הראש (אם יש צורך, מוסיפים עוד מנוזלי הבישול של הבשר).

7

מבשלים יחד כ-½ שעה כדי שהטעמים יתמזגו.

8

מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

הצעת הגשה

9

מגישים חם על מצע קוסקוס או מנגבים עם לחם פרנה.