מתכון

קדרת לברק בנוסח מרסיי

אוגוסט 2017
1 דירוגים
קדרת לברק בנוסח מרסיי. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

 
קדרת לברק בנוסח מרסיי. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו  

מכינים מרק דגים עשיר עם עגבניות, טרגון, אניס וזעפרן. מוסיפים תפוחי אדמה ומתגברים בירקות רעננים ופריכים ופרנו

אחרי 20 דקות מקבלים קדרת דג ארומטית. להכנת הקדרה דרוש ציר דגים. אם אין לכם כוח להכין, אפשר לקנות אצל מוכר הדגים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרק:

לגרניטור (תוספת ירקות):

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המרק:

1

מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בצל, גזר, שומר וזעפרן כ-5 דקות עד שהבצל רך ושקוף. מוסיפים שום ועגבניות ומבשלים 5 דקות נוספות.

2

מוסיפים ציר, כוכב אניס, טרגון, פלפל חריף ומלח ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף העכור, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות.

בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה:

3

מרתיחים מים עם מלח בסיר, מוסיפים תפוחי אדמה וזעפרן ומבשלים ברתיחה עדינה 10 דקות עד שתפוחי האדמה רכים אך עדיין יציבים. מסננים.

4

מסננים את המרק ומעבירים למחבת גדולה ועמוקה.

מכינים את תוספת הירקות:

5

מערבבים את כל החומרים בקערה.

מרכיבים ומסיימים את בישול המנה:

6

מוסיפים למרק את תפוחי האדמה והירקות. מניחים במרכז את הדג ומביאים לרתיחה עדינה. מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהדג מבושל לגמרי. מגישים מייד.

נערכים מראש מכינים את המרק עד 3 ימים מראש ואת תפוחי האדמה בזעפרן עד יום מראש. מבשלים את הדג רק בסמוך להגשה.
אם אין לברק גם דניס, בס או מוסר יתאימו.

מתכון: ציר דגים.