מתכון

קובה חמו במרק דלעת עם חומוס וציר בקר

ינואר 2020
6 דירוגים
קובה חמו במרק דלעת עם חומוס וציר בקר של אמיר קרונברג | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קובה חמו במרק דלעת עם חומוס וציר בקר של אמיר קרונברג | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הקובה העיראקית המקורית: קובה חמו, עם מעטפת עבה וגרגרית

אז מה זה קובה חמו? קובה גדולה שעשויה מבצק גס, גרגרי ודומיננטי, שמתבשל לרוב במרק מינימליסטי ללא ירקות. אני מוסיף גרגרי חומוס ודלעת כדי שיהיה יותר מעניין. מגישים קובה אחת לכל מנה.

5 מנות (קובה אחת לכל מנה)

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

למרק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

משרים בורגול בקערה עם 2 כוסות מים קרים למשך שעה עד שהמים נספגים והגרגרים תופחים. מוסיפים סולת, קמח ומלח ולשים 3 דקות עד לקבלת בצק גרגרי, רך ודביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף מים בכל פעם עד שמתקבל מרקם אלסטי. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 30 דקות.

מכינים את המלית

2

מחממים מחבת עם שמן ומאדים בצל 3 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים בשר טחון ומטגנים כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה, טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לקערה לצינון.

מכינים את המרק

3

מחממים סיר גדול עם שמן ומאדים בצל ושום 5 דקות עד הזהבה.

4

יוצקים ציר, מוסיפים גרגרי חומוס ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה-שעה וחצי או עד שהגרגרים מתרככים.

ממלאים ומעצבים את הקובות

5

מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל כדור טניס ומשטחים אותו על כף היד. מניחים כף מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית, מגלגלים לצורת כדור ופוחסים אותו לקובה עגולה, גדולה ושטוחה. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.

משלימים את הכנת המרק ומבשלים בו את הקובות

6

מביאים את המרק לרתיחה ומתקנים תיבול. מוסיפים דלעת ואת הקובות אחת-אחת, מכסים חלקית ומבשלים כ- 20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהקובות מוכנות. מוסיפים כוסברה ומגישים.