מתכון

קובה מטוגנת ממולאת בבשר מפורק

פברואר 2019
6 דירוגים
קובה מטוגנת ממולאת בבשר מפורק של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קובה מטוגנת ממולאת בבשר מפורק של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

הבשר המבושל והמפורק הוא שומני יותר מהבשר הטחון הרגיל, ולכן הקובה יוצאת עסיסית יותר ומלאת טעם

רעות עזר מספרת כי למדה להכין קובה מסבתה הכורדית כבר לפני שנים, "מאז עשיתי המון ניסיונות לשנות את המלית הקלאסית – את מלית הבשר המפורק אני שמה בדרך כלל בקובה חמוסטה המבושלת, אך היא מתאימה מאוד גם לקובה המטוגנת. הבשר המבושל והמפורק הוא שומני יותר מהבשר הטחון הרגיל, ולכן הקובה יוצאת עסיסית יותר ומלאת טעם".

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לבצק הקובה

למלית

לבצק הקובה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

למלית

1

מחממים שמן בסיר ומוסיפים בשר, בצלים, סלרי ותבלינים, מערבבים, מקטינים את האש ומבשלים כ־3 שעות. מסננים את תכולת הסיר, קוצצים ומעבירים לקערה.

לקובה

2

מניחים בורגול בקערה, יוצקים מים עד ס"מ מעל גובה הבורגול ומשרים כ־30 דקות. מעבירים את הבורגול עם שאר מרכיבי הבצק למעבד מזון וטוחנים היטב עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

3

יוצרים מבצק הקובה כדורים בגודל כדורי פינג פונג בידיים רטובות, משטחים מעט בכף היד, ממלאים כל כדור במעט מהמלית וסוגרים היטב לכדור. מטגנים את הקובות בשמן עמוק עד להזהבה.