מתכון

קובה סלק בתבשיל צוואר טלה וירקות שורש

דצמבר 2016
2 דירוגים
צילום: דניאל לילה | סגנון אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון אוריה גבע

הגירסה של שף תומר אגאי לקובה סלק מלאה בטעמים של חורף: שורשים, סלק, ובשר רך שהתבשל ארוכות

שף תומר אגאי: “בשנייה שיש ריח של גשם באוויר מתחילים להתרוצץ לי בראש טעמים של חורף: שורשים, סלק, בשר רך-רך שהתבשל ארוכות. בימים קרים תמיד תצא מהמטבח המנה הזאת או גרסה כלשהי שלה.”

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למעטפת

למלית:

לתבשיל:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את התבשיל:

1

ממליחים ומפלפלים צוואר טלה. מחממים שמן בגובה 1/2 ס”מ במחבת גדולה ועמוקה (או בסיר רחב) וצורבים את נתחי הצוואר כ-4-3 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת.

2

נפטרים מרוב השמן שבמחבת ומחממים שוב. צורבים גזר, סלק כרישה ושורשי סלרי ופטרוזיליה על להבה בינונית כ-7 דקות מכל צד עד שהם מעט מתרככים ומזהיבים.

3

מוסיפים יין ועלי מרווה ומבשלים כ-7 דקות עד שהאלכוהול מתנדף.

4

מחזירים לסיר את נתחי הצוואר, מוסיפים ציר עוף, שום, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3 שעות עד שהבשר נופל מהעצם. מדי פעם בודקים את גובה הנוזל, ואם הוא נמוך מ-5 ס”מ מעל התכולה — מוסיפים מעט מים.

בינתיים מכינים את מלית הקובה

5

מטגנים בצל בשמן זית על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-10 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב. מוסיפים תבלינים ושום ומערבבים 2 דקות. מוסיפים בשר טלה בהדרגה תוך כדי שמפרקים אותו בעזרת כף עץ ומטגנים תוך ערבוב כ-10 דקות עד שהבשר הופך אטום. מסננים. התבשיל יישמר עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.

מכינים את הבצק, ממלאים ומגלגלים:

6

מערבבים את כל חומרי המעטפת לקבלת בצק אחיד ורך. משהים למשך 20-15 דקות במקרר.

7

מרטיבים את כף היד במעט מים. צובטים בכל פעם מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים 2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים את הכדורים הממולאים במגש רטוב למניעת הידבקות. מעבירים למקרר עד הבישול.

מבשלים ומגישים:

8

אחרי 3 שעות בישול טועמים את תבשיל צוואר הטלה, מתקנים תיבול ומוסיפים את הקובות אחת-אחת. מבשלים בכיסוי חלקי 30 דקות עד שהן רכות.

9

מוסיפים מיץ לימון ומגישים או שומרים עד יומיים במקרר. את הקובות כדאי להוציא ולשמור בנפרד, כי הן ממשיכות לספוח נוזלים ולהתנפח בקירור ואחרי כמה שעות כבר לא יישאר רוטב בסיר.