מתכון

קובה פטטה – קובה תפוחי אדמה במילוי בשר

אוקטובר 2019
7 דירוגים
קובה פטטה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
קובה פטטה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

קובה במילוי תערובת בשר טחון עם בהרט, חמוציות, אגוזים, עשבי תיבול, פיסטוקים ועוד הרבה הפתעות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

למילוי

לציפוי ולטיגון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לתפוחי אדמה

1

שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה.

2

מבשלים 40-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.

3

מסננים את תפוחי האדמה מהמים, קולפים בזהירות ומועכים אותם לפירה בעודם חמים.

4

מתבלים במלח ונותנים לפירה להתקרר.

לבשר

5

מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח או במחבת גדולה.

6

מוסיפים את הבצלים ומטגנים מעל להבה גבוהה 15 דקות. מערבבים מדי פעם עד להזהבה נאה.

7

מוסיפים את הבשר ומטגנים מעל להבה גבוהה 10 דקות, מערבבים כל הזמן עד שהבשר משחים מעט, משנה את צבעו וכמעט ולא נשארים נוזלים בסיר.

8

מתבלים את הבשר בבהרט, מלח ופלפל ומוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, הפיסטוקים והחמוציות \ צימוקים. מערבבים היטב.

9

נותנים לתערובת להתקרר מעט.

ליצירת הקובה

10

בעזרת ידיים רטובות או משומנות לוקחים כדור מהפירה.

11

משטחים אותו לפיתה כמו בצק לקובה, שמים במרכז כפית נדיבה מתערובת הבשר וסוגרים סביבה את הפירה.

12

מעצבים לצורה מאורכת.

13

מחממים שמן לטיגון עמוק.

14

טובלים את כל הקציצות בקמח כך שיהיו מצופות מכל הכיוונים. מניחים על קרש נקי או על צלחת גדולה.

15

טובלים את הקציצות בביצים הטרופות ומניחים בשמן – מקפידים לא לצופף את הקציצות יותר מדי.

16

מטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהציפוי מזהיב ומשחים. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר הקציצות.

17

מגישים חם או בטמפרטורת החדר, ניתן להכין יום ואפילו יומיים מראש ולחמם בתנור/טוסטר אובן.

אפשר גם לאפות

18

יוצרים את הקובות כפי שמוסבר, מצפים, ומעבירים לתבנית תנור. יוצקים מעל כל קובה שמן זית ואופים ב־190 מעלות 12 דקות או עד הזהבה יפה.