מתכון

קובנייה לברק עם זרעי עגבניות וקרעי לחם

פברואר 2019
3 דירוגים
קובנייה לברק עם זרעי עגבניות וקרעי לחם בקציפת לבנה של שף אלרן בוזגלו. צילום וסטייליניג: אפרת ליכטנשטט
קובנייה לברק עם זרעי עגבניות וקרעי לחם בקציפת לבנה של שף אלרן בוזגלו. צילום וסטייליניג: אפרת ליכטנשטט

קובנייה היא מנה מסורתית מהמטבח הערבי המקומי. שף אלרן בוזגלו מביא את הגרסה שלו עם דג, עגבניות ולאבנה מתובלת

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציפת לאבנה וזעתר

לקובנייה לברק

לקציפת לאבנה וזעתר

לקובנייה לברק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לקציפה

1

מוסיפים כף זעתר וכפית סומק ל-½ כוס לבנה ומקציפים בבלנדר ידני.

לקובנייה

2

חוצים 2 עגבניות ומרסקים בפומפייה. בוצעים ביד את הלחם לחתיכות קטנות, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית, בוזקים תימין ושומשום ומכניסים לתנור ל-15 דקות ב-180 מעלות.

3

משרים כוס בורגול במים חמים מומלחים בכפית מלח עד שהבורגול יספוג את כל המים.

4

חותכים את הדג לקוביות קטנות, מתבלים בכפית מיץ לימון ובכף שמן זית ומערבבים. מוסיפים את הבורגול ומערבבים שוב. מוסיפים את חתיכות הלחם ו-2 כפות קציפת לבנה ומפזרים מעל את זרעי העגבנייה, את חתיכות הפטרוזיליה, הבצל ועלי הכוסברה.