היי מתוקים

קוגלהוף דבש, תבלינים וטופי

דצמבר 2018
2 דירוגים
קוגלהוף דבש, תבלינים, שקדים וטופי של אלדד שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: דלית רוסו
קוגלהוף דבש, תבלינים, שקדים וטופי של אלדד שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: דלית רוסו

מאפה שמרים עשיר שכזה כדאי לאמץ לכל השנה. אפשר לשלב בו כל דבר שאוהבים ולהחליף את הדבש בממתיקים אחרים

תבנית סיליקון תקל עליכם את החילוץ מהתבנית, בעיקר בגלל הטופי שעלול להידבק. אם אתם רוצים לקצר תהליכים דלגו על שלב הכנת הטופי הרך והשתמשו בטופי קנוי.

תבנית בקוטר 24 ס"מ

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטופי רך

לבצק השמרים

לציפוי

לסירופ דבש ותבלינים

לטופי רך

לבצק השמרים

לציפוי

לסירופ דבש ותבלינים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים טופי רך

1

מרתיחים שמנת, חמאה, מלח ווניל ומסירים מהאש. בסיר אחר מחממים סוכר, גלוקוז ומים עד לקבלת קרמל בהיר בצבע ענברי (אם יש לכם מדחום לבישול - עד 170 מעלות). יוצקים את השמנת על תערובת הסוכר ומערבבים היטב. מבשלים עוד כ־5 דקות על אש בינונית עד שהטופי מסמיך מעט (בשלב זה אפשר לשמור בצד 1/2 כוס מהטופי הנוזלי לקישוט העוגה). יוצקים את התערובת לתבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה ומצננים.

מכינים את הבצק

2

מערבלים את כל המרכיבים מלבד מלח וחמאה במהירות נמוכה במיקסר עם וו לישה כ־10 דקות. מוסיפים מלח וחמאה וממשיכים לערבל עוד כ־5 דקות. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעתיים.

3

מושחים את התבנית בחמאה ומפדרים קמח שיכסה את החמאה היטב. טופחים על התבנית כשהיא הפוכה כדי להסיר את עודף הקמח. מסדרים את השקדים הקצוצים בתחתית התבנית, לשים־מערבבים את הבצק עם חתיכות הטופי ויוצקים לתבנית. מכסים ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח.

4

מחממים תנור ל־170 מעלות. מרתיחים את מרכיבי הסירופ, מסירים מהאש ומצננים.

5

אופים את הקוגלהוף כ־30 דקות עד שהוא מזהיב. מוציאים מהתנור ויוצקים מחצית מכמות הסירופ. לאחר 10 דקות מחלצים את הקוגלהוף מהתבנית ו״משקים״ ביתרת הסירופ. מחממים מעט את הטופי ששמרנו בצד עד שהוא נוזלי ומוזגים אותו על הקוגלהוף. אפשר לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.