מתכון

קוגל אטריות ירושלמי

אוגוסט 2020
קוגל ירושלמי | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
קוגל ירושלמי | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

הקוגל האשכנזי זכה לשדרוג מרתק כשהשתקע בירושלים. למתיקות המסורתית נוסף שפע פלפל שחור, ששינה ושדרג את הטעם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות.

2

מבשלים אטריות בסיר עם שפע מי מלח רותחים, כל סוג אטריות לפי הוראות היצרן המותאמות לו. מסננים.

3

מחממים שמן בסיר מצופה שמתאים גם לתנור. מוסיפים כוס סוכר וממיסים לקרמל זהוב (5 דקות על להבה בינונית-גבוהה). מוסיפים את האטריות החמות ומערבבים.

4

מערבבים ביצים, 1/2 כוס סוכר, מלח, פלפל שחור וקינמון ויוצקים על האטריות. מערבבים היטב.

5

משטחים את התערובת בסיר, מנמיכים את הלהבה ומטגנים 15 דקות עד שהשוליים משחימים.

6

מעבירים לתנור ואופים שעתיים-שלוש (או לילה בטמפ' של 100 מעלות).