מתכון

קוגל ירושלמי עם בשר

יוני 2019
2 דירוגים
קוגל ירושלמי עם בשר של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קוגל ירושלמי עם בשר של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

סוד קסמו של הקוגל הירושלמי הוא בקרמל שמספק את שילוב הטעמים האשכנזי הקלאסי של מתיקות וחריפות שמקורה בפלפל השחור

כשמכינים קוגל לשבת אופים אותו בחום נמוך במשך לילה וכך טעמו יוצא עמוק במיוחד.

אם אתם מכינים אותו לערב החג אפשר לאפות בחום גבוה יותר בזמן קצר הרבה יותר. את מה שנשאר מהארוחה אפשר להגיש קר לצד מלפפונים חמוצים לארוחת הבוקר ביום שאחרי החג.

להכנת המתכון הצטיידו בסיר בקוטר 26-24 ס"מ (הכי מתאים סיר לג'חנון).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן ומסננים. מחממים במחבת על להבה בינונית 1/2 כוס סוכר לבן ושמן ומערבבים במשך 6-4 דקות עד לקבלת קרמל בצבע ענברי. יוצקים את הקרמל על האטריות בעודן חמימות. מערבבים ומצננים.

2

מוסיפים לאטריות 4 ביצים טרופות, סוכר חום, 1/2 כוס סוכר לבן, דבש, מלח, פלפל אנגלי, פלפל שחור וקינמון ומערבבים היטב. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את תחתית הסיר ודפנותיו ומרפדים אותו בנייר אפייה (בתחתית ובדפנות).

3

מערבבים 1/3 מכמות האטריות עם צימוקים, בשר טחון, בצלים, אגוזים וביצה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לסיר 1/3 מכמות האטריות הרגילות ומהדקים. יוצקים מעל את שכבת האטריות עם התוספות ומעליה את האטריות הרגילות הנותרות. מהדקים ומכסים.

4

אופים כשעתיים עד שהקוגל זהוב. מצננים כ-30 דקות. הופכים לצלחת הגשה ומגישים.

להכנה מראש

5

אפשר להכין את הקוגל 5-4 ימים מראש, לשמור במקרר ולחמם בתנור שחומם מראש ל-15 מעלות כ-30-20 דקות.