מתכון

קוגל תפוחי אדמה

ספטמבר 2019
1 דירוגים
קוגל תפוחי אדמה שמוליק פרקש. צילום: רן בירן
קוגל תפוחי אדמה שמוליק פרקש. צילום: רן בירן

הקוגל הזה פחות מאפיין את השכונות החרדיות בירושלים ופופולרי יותר בבני ברק. לרוב הוא יוגש בשבת לצד קוגל ירושלמי

הלב של קוגל תפוחי אדמה הוא כמובן הפקעות עצמן.שימו לב: את הקוגל הזה אופים בתבנית ולא בסיר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים תפוחי אדמה

1

שוטפים, קולפים ומגרדים בפומפייה גסה את תפוחי האדמה. מוסיפים ביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

אופים ומגישים

2

מחממים תנור ל־220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ויוצקים לתוכה את תפוחי האדמה. מכסים בנייר אפייה נוסף ומכסים בנייר אלומיניום. מנערים קלות כדי להוציא כיסי אוויר. אופים כשעתיים. בשלב הזה המאפה כבר מוכן. בדומה לקוגל הירושלמי אפשר (ויש שאומרים שאף רצוי) להניח את התבנית מעל הסיר של החמין למשך הלילה. חותכים פרוסות ומגישים.