מתכון

קוטלה במרק חיטה

פברואר 2019
1 דירוגים
קוטלה במרק חיטה של מחניודה. צילום: רן בירן
קוטלה במרק חיטה של מחניודה. צילום: רן בירן

קובה של חורף, המיועד לבישול ארוך על פלטה, ובמהלכו סופח הרבה נוזלים, מתנפח ומתרכך

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתבשיל חיטה

לבצק קובה

לציר עוף

למלית הקובה

לתבשיל חיטה

לבצק קובה

לציר עוף

למלית הקובה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לתבשיל החיטה

1

מרתיחים מים בסיר גבוה וחולטים את העצמות כ־15 דקות כדי לנקות אותן היטב. מסננים, שוטפים ומחזירים לסיר הריק. מוסיפים מים או ציר.

2

שוטפים היטב את החיטה ומסננים. מוסיפים את החיטה לסיר ומוודאים שיש נוזלים עד לכיסוי מלא של החיטה. מרתיחים, מתבלים במעט מלח ופלפל ומעבירים את הסיר לפלטה של שבת למשך 14 שעות (או לילה שלם בתנור על חום של 100 מעלות).

לבצק הקובה

3

מסננים את הבורגול (שומרים את המים) ומעבירים לקערה. מוסיפים אורז טחון, סולת ומלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך. במידת הצורך מוסיפים מעט ממי ההשריה. משהים את הבצק כשעה או עד לילה במקרר

לציר

4

מחממים תנור ל־185 מעלות. ממליחים את העופות ומושחים במעט שמן. צולים כ־20 דקות.

5

מחממים שמן בסיר ומאדים בצלים, גזרים, שום וסלרי. מוסיפים את חלקי העוף הצלויים ומכסים במים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים מלבד הנענע ומבשלים כשעתיים וחצי על אש קטנה. מוסיפים את הנענע ומבשלים עוד כ־10 דקות. מסננים ושומרים את הציר לבישול הקוטלה.

למלית

6

מטגנים את קוביות האונטריב בסיר עם מעט שמן עד להשחמה. מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים כשעתיים וחצי עד לריכוך מוחלט של הבשר. מצננים וקוצצים לקוביות קטנות.

7

ממסים את שומן הבקר בסיר כבד וחם, מוסיפים בצלים מטוגנים וקוביות בשר ומבשלים כ־20 דקות על אש קטנה עד לאיחוד הטעמים. מתבלים במלח. כ־5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את 4 שיני השום הכתושות. מצננים. יוצרים מהתערובת כדורים שטוחים במשקל 85 גרם כל אחד ומניחים על נייר אפייה כדי שלא יידבקו.

8

מחלקים את בצק הקובה לכדורים אחידים במשקל 100 גרם כל אחד. משטחים את כדורי הבצק וממלאים אותם בכדורי הבשר. סוגרים לצורת קובה. מוודאים כי אין בבצק חורים או שקעים. אפשר להקפיא את הקובות המוכנות.

9

מחממים את ציר העוף ומניחים בו את הקובות בזהירות. מבשלים כחצי שעה לפחות על אש קטנה.

10

מוזגים את תבשיל החיטה לצלחת שטוחה ומוזגים מעליו את הקוטלה עם מעט מציר העוף. מתבלים במעט מלח.