מתכון

קומפוט קיץ

דצמבר 2018
2 דירוגים
קומפוט קיץ  של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
קומפוט קיץ של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

הקומפוט הזה הוא אנטיתזה למנה של סבתא; לא כבד וכהה אלא חמצמץ, מעודן ומרענן, עם פירות ששומרים על צורה וטעם

חשוב לבשל את הפירות רק עד שהם רכים כדי לשמור על טעמיהם ולא להפוך את הקומפוט לעיסת פירות מגושמת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה (אופציה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכניסים לסיר את כל הפירות, המים ומחצית מכמות הסוכר. מבשלים על אש בינונית על סף רתיחה כ־20 דקות עד שהפירות רכים.

2

מכבים את האש, מוסיפים מיץ לימון ועוד מעט סוכר במידת הצורך. מוסיפים נענע ומעבירים למקרר עד להגשה. בזמן ההגשה אפשר להניח כמה כפות מהשמנת החמוצה על הקומפוט – השמנת מתפרקת ומעניקה לקומפוט חמצמצות נעימה ומרקם קרמי עדין.