מתכון

קוסקוס דגים של שף עמוס שיאון

פברואר 2020
2 דירוגים
קוסקוס דגים של עמוס שיאון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
קוסקוס דגים של עמוס שיאון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

תבשיל סיציליאני-תוניסאי בעל טעמים מודגשים של זעפרן ואניס

קוסקוס דגים הוא מנה שאופיינית לתוניס (שנמצאת על החוף), ונתקלתי בה גם בדרום מערב סיציליה (ממש מול חופי תוניסיה). בסיציליה מכינים את המנה עם טונה. אני מעדיף לוותר על הטונה כיוון שהיא נמצאת בסכנת הכחדה וגם מפני שלדעתי היא פחות מתאימה כאן. לטונה (כמו לאינטיאס ולפלמידה) יש בשר מוצק שנוטה להתמצק עוד יותר בעת הבישול. כאן דרוש דג שמן יותר, שמתפרק לפלחים אחרי הבישול ויודע להתמסר היטב לטעמי המרק ולתת להם גם מטעמו. פארידה, לוקוס ומוסר ים יעמדו היטב במשימה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את כל הירקות והשום 5 דקות עד שהם מתחילים להזהיב.

2

מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים דקה. מוסיפים קמח ומטגנים דקה נוספת עד שהקמח סופח את הנוזלים (זהירות — לא לשרוף!).

3

יוצקים עראק ומערבבים היטב תוך כדי קרצוף תחתית הסיר. מוסיפים יין ומבשלים כ-3 דקות עד שהאלכוהול מתנדף מעט.

4

מוסיפים את ראש ואדרת הדג עם גרגרי חומוס, עלי דפנה ומים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.

5

מוסיפים את נתחי הדג וקליפת תפוז ומבשלים עוד 10 דקות. בסוף הבישול מסלקים את האדרה והראש. מגישים על ערימת קוסקוס מבושל.