מתכון

קוסקוס וקציצות דגים וירקות

פברואר 2019
2 דירוגים
קוסקוס וקציצות דגים וירקות של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
קוסקוס וקציצות דגים וירקות של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

בני רבה, הלא הוא "בני הדייג", מסביר איך להכין קוסקוס מאפס ומלווה אותו במרק וקציצות דגים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציצות

לקוסקוס

למרק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לקוסקוס

1

בוררים את הסולת ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן, המלח ואבקת המרק. מערבבים עד שכל הגרגירים ספוגים בשמן. מוסיפים את המים ומעבירים דרך מסננת.

2

מאדים את הקוסקוס בסיר מיוחד לקוסקוס כשעה וחצי, ומחזירים לקערה. יוצקים מעט מים ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים. מעבירים שוב במסננת ומאדים עוד כשעה.

למרק

3

על להבה בינונית מטגנים את הבצל והסלרי בסיר עם מעט שמן. מתבלים, יוצקים חצי מכמות הציר ומוסיפים את הגזר והחומוס. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. אחרי 20 דקות בודקים שהגזר התרכך ומוסיפים את שאר הירקות, שארית הציר, עשבי התיבול ולאחר מכן את קציצות הדגים. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות. ממשיכים לבשל עד שכל הירקות רכים ומזלג ננעץ בהם בקלות.

לקציצות דגים

4

קוצצים דק את פילה הדג, הכוסברה והבצלים ומכניסים לקערה. מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם עד שהתערובת יציבה דיה ליצירת כדורים. במידה שהעיסה אינה יציבה מספיק, מוסיפים עוד פירורי לחם.

5

בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות. מרפדים תבנית בנייר פרגמנט ועליו מניחים את קציצות הדגים. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומעבירים למצב גריל. מכניסים את תבנית הקציצות לתנור ל-10 דקות.

להגשה

6

מניחים מקציצות הדגים בכל קערה, יוצקים מעליהן מרק ומוסיפים קוסקוס.