מתכון

קוסקוס כתף טלה, ירקות וגרגרי חומוס

יולי 2017
3 דירוגים
קוסקוס כתף טלה, ירקות וגרגרי חומוס. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
קוסקוס כתף טלה, ירקות וגרגרי חומוס. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

רפי כהן חוזר למחוזות ילדותיו ומכין קוסקוס עם תבשיל כבש וגרגרי חומוס, שקלטו לתוכם את טעמו העמוק של הבשר

הגרסה הזו קלילה ופשוטה והיא מרוקאית למהדרין. אני לא אוהב שהקוסקוס שוחה בתוך נוזלים, ולכן מבשל את המרק עם מעט נוזלים יחסית (רק לכיסוי). בצורה זו הירקות והקוסקוס סופגים טוב יותר את הטעמים אחד של השני. מכיוון שהטלה נותן את רוב הטעם למרק אין ממש צורך בתיבול נוסף למעט מלח ופלפל לבן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עמוק ורחב עם שמן זית ומטגנים סלרי 5 דקות.

2

מוסיפים את נתחי הבשר וגרגרי חומוס, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 3 שעות עד שהבשר רך. שעה וחצי לאחר תחילת הבישול מתבלים במלח ופלפל לבן.

3

אחרי 3 שעות מוסיפים את הירקות, מכסים ומבשלים 40 דקות על להבה נמוכה עד שהירקות מתרככים.

4

מחלקים את הקוסקוס לקערות אישיות, עורמים מהתבשיל ומגישים.