מתכון

קוסקוס עם עוף – תְפאיה

מאי 2019
3 דירוגים
קוסקוס ב(אל)תְפאיה ואלדְג'אג' של רותי בן אבי. צילום: רמי זרנגר
קוסקוס ב(אל)תְפאיה ואלדְג'אג' של רותי בן אבי. צילום: רמי זרנגר

מנת קוסקוס מסורתית הוגשת אך ורק באירועים חשובים וחגיגיים. המנה משלבת טעמים מתוקים ומלוחים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ל"תפאיה"

לתבשיל העוף והחומוס

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

ל"תפאיה"

1

מטגנים בסיר רחב את הבצלים במעט שמן תוך ערבוב מתמיד.

2

לאחר כרבע שעה מנמיכים את הלהבה, מוסיפים צימוקים, סוכר ותבלינים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה לפחות שעתיים תוך ערבוב מדי פעם. כשמתקבלת ריבת בצלים חומה, מכבים את האש.

לעוף ולחומוס

3

מטגנים את הבצלים, מוסיפים את העוף ואת צרור הירק. מתבלים ומוסיפים מלח ומים עד כדי כיסוי חלקי העוף. עם הרתיחה מוסיפים את החומוס המבושל ומבשלים עד ריכוך.

להגשה

4

עורמים את הקוסקוס החם בקערת הגשה גדולה. מניחים קערית עמוקה במרכז ה"פירמידה" של הקוסקוס ומשקעים אותה. בתוך הקערית מניחים את העופות המבושלים, מפזרים סביב מעט מהחומוס ומעט רוטב. מכסים את העופות בתפאיה.

5

מפזרים בראש הפירמידה שקדים קצוצים, ומקשטים סביב בשקדים החצויים בצורת פרחים או שורות ישרות. מסביב מניחים חצאי ביצים קשות. את החומוס והרוטב שנשאר שמים בקערה עמוקה לצד הקוסקוס, כדי שניתן יהיה "להרטיב" עוד את הקוסקוס. מגישים מייד.